Ongeval aangeven

Hoe geef je een ongeval aan? 

Bij de dokter

 1. Je laat door de dokter het medisch getuigschrift invullen. Scan het in.
 2. Zijn het de ouders die naar de dokter gaan? Geef hen het medisch getuigschrift mee en zorg dat ze het achteraf teruggeven aan jou. 

Aangifte in het groepsadministratie programma

Je mag de aangiftes bijvoorbeeld na het weekend doen, of na het bivak. 

 1. Log in via GAP, het Groepsadministratieportaal*
 2. Ga naar "ongeval aangeven"
 3. Volg alle stappen in de ongevalaangifte
 4. Upload de scan van het medisch getuigschrift. Geen scan? Stuur het dan op. 
 5. Geef alle gegevens in (contactgegevens, rekeningnummer, enz) Geef bij de gegevens van het slachtoffer zeker het mailadres van de ouders op! Zo worden zij mee op de hoogte gehouden.

En dan?

 1. Je krijgt een e-mail van de verzekeraar over het dossier. 
 2. Via GAP kun je nu op elk moment bekijken hoever het dossier staat. Is het geld al gestort? Ontbreken er nog documenten? Je ziet het daar en kunt ouders gemakkelijk op de hoogte houden.

Heb je nog vragen, dan kun je:

 • contact opnemen met het nationaal secretariaat (Kipdorp 30, 2000 Antwerpen, tel. 03-231 07 95, fax 03-232 51 62, e-loket),
 • onze verzekeringsmakelaar contacteren (IC-verzekeringen NV, Kempische Steenweg 404, 3500 Hasselt, tel. 011-87 04 11, fax 011-87 04 88, [email protected](link stuurt een e-mail)
 • niet voor algemene verzekeringsvragen, daarbij kan de Chiro helpen!),
 • de brochure "VAST en verZEKERing" raadplegen. Je kunt ze downloaden of een exemplaar aanvragen op het nationaal secretariaat.

De cijfers in deze presentatie zijn ondertussen aangepast. De meest recente cijfers staan in de brochure "VAST en verZEKERing".

Schedule