sluit menu
  Een opmerking of fout op deze pagina?
Laat het hier weten.

De SpelendatabankDe Spelendatabank

Op zoek naar een toffe activiteit om met je leden te doen? Inspiratie nodig voor een weekend- of bivakprogramma? Dringend een spel nodig voor zondag? Dan ben je hier op de juiste plaats!

Wat kun je hier doen?

Over spel en veilig spel

Elke zomer gebeuren er jammer genoeg ongevallen met onveilige activiteiten. De gevolgen zijn vaak heel triest voor de slachtoffers en de groep. In het lijstje gevaarlijke activiteiten denken we in de eerste plaats aan:

• Spelen met vuur: vuurspuwen of jongleren met vuur zijn gevaarlijke kunstjes. Ze vereisen een grote deskundigheid en training. Wie hiertoe niet is opgeleid doet dit beter niet. Maar ook minder spectaculaire spelletjes met (koud) vuur zijn gevaarlijk.  Elk jaar opnieuw belanden er Chiroleden in het ziekenhuis door deze activiteit.  Je speelt dan ook niet met vuur.
  • Spelen op grote hoogte: rappel, kabelbaan, touwactiviteiten… deze activiteiten vragen strenge veiligheidsvoorschriften. De begeleiding moet de technieken goed beheersen. Ook het materiaal moet van uitstekende kwaliteit zijn. Indien je hiervoor niet opgeleid bent sla je deze activiteiten best over.
  • Tochten en droppings: het verkeer op onze wegen is moordend. We hopen dat jullie veiligheidsmateriaal gebruiken. Zorg ook dat iedereen de verkeerscode goed kent.  Je maakt een tocht ook een heel stuk veiliger door drukke wegen zoveel mogelijk te vermijden.